Bisnes bertahun tapi masih blur nak urus duit ?

Ada SOP bisnes tapi staff masih tak follow ?

Ada team, tapi tidak tahu menilai 'growth' mereka?


dan tak dapat utilise team sepenuhnya ?

jika masalah ini tidak diuruskan dengan baik, ini akan mengakibatkan anda

DALAM SIRI KEDUA THE CEO TRIBE, KAMI AKAN BONGKAR PROSES DISEBALIK PEMBINAAN 13 RANGKAIAN SYARIKAT MENCATAT REVENUE 24 JUTA SETAHUN.

Semua ini berlaku dalam tempoh 3 tahun sahaja dengan jumlah tenaga kerja seramai 145 orang.

DAN KAMI BAWAKAN KHAS

 


FOUNDER JENAMA BULAN BINTANG untuk berkongsi strategi beliau pada Aidilfitri baru baru ini.

Ramai usahawan kita masih mempunyai pemikiran untuk to “survive the business”. Kenapa tidak kita tanam pemikiran to “grow the business”

Sebanyak 95% perusahaan akan tutup 5 tahun pertama.

Dalam perjumpaan The CEO Tribe kalini kami membincangkan bagaimana dan apa proses disebalik kejayaan 5% perniagaan diluar sana.

7 VALUE yang ANDA bakal dapat dengan menyertai program THE CEO Tribe Siri 2 kali ini ?

'Kisah Kejayaan bersama BIX'

Tonton kisah kejayaan jenama besar di Malaysia yang dibimbing oleh Bix

Industri : Makanan

Saya capai jualan RM 1 Juta pertama bersama Bix, bukan sahaja saya berjaya capai jualan tetapi capai dengan sistem yang betul dan tersusun.

Saipudin Rasid, CEO Pau Deen Empire Sdn. Bhd.t

Industri : Latihan & Konsultansi

Apa yang saya dapat dari Bix adalah satu sistem bisnes yang ‘must have’ dan inilah sistem bisnes yang diamalkan oleh syarikat syarikat korporat di dunia yang mencapai lebih ribuang tenaga kerja

Jazli Izzudin CEO EJC Dynamics Sdn. Bhd.

Industri : Servis Professional

Bix banyak menyusun semula kerja kerja pengukuran dan service dari syarikat dengan memastikan pengurusan data berada di tempat yang betul. Banyak tugasan kini lebih mudah untuk dilaksana

Mohd Faiz CEO Juruukur Mahabob

Pernah terfikir bagaimana syarikat 'HOLDING' yang mempunyai rangkaian anak syarikat dapat beroperasi secara sistematik ?

Pernahkah kita terfikir bagaimana Google atau Apple boleh dan mampu mengawal lebih ratusan ribu pekerja dengan perkembangan pada skala yang sangat besar ?

Ini adalah perkara yang sangat penting dalam pembinaan syarikat yang berkesan, berdaya saing dan kekal releven di dalam pasaran.

Sedikit Bongkar bagaimana mereka boleh berkembang ?

Faktor utama kejayaan ini adalah kerana pengurusan yang strategik dan pembinaan sistem bisnes yang kukuh.

Dalam program Sharing THE CEO TRIBE SIRI 2, bersama sama Coach Idahar dan Founder Bulan Bintang kami akan dedahkan rahsia bagaimana untuk membina sistem bisnes yang berkesan dan bersistematik.

Dalam siri program kali ini, kami akan dedahkan bagaimana Founder Bulan Bintang dan Coach Idahar mengembangkan jenama mereka & membongkar rahsia sebenar membina sistem untuk pemimpin masa depan. 

Kami menjemput semua usahawan tidak kira baru bermula atau inginkan ‘perubahan baru’ ke dalam bisnes mereka untuk sertai program DUA HALA antara industry player’ & ‘academician’ 

Tempat : Dewan Astaka, Universiti Malaysia Pahang

Tarikh : 4 June 2022

'Apa kata mereka yang telah join Siri Pertama'

Saya capai jualan RM 1 Juta pertama bersama Bix, bukan sahaja saya berjaya capai jualan tetapi capai dengan sistem yang betul dan tersusun.

Saipudin Rasid, CEO Pau Deen Empire Sdn. Bhd.t

Apa yang saya dapat dari Bix adalah satu sistem bisnes yang ‘must have’ dan inilah sistem bisnes yang diamalkan oleh syarikat syarikat korporat di dunia yang mencapai lebih ribuang tenaga kerja

Jazli Izzudin CEO EJC Dynamics Sdn. Bhd.

Bix banyak menyusun semula kerja kerja pengukuran dan service dari syarikat dengan memastikan pengurusan data berada di tempat yang betul. Banyak tugasan kini lebih mudah untuk dilaksana

Mohd Faiz CEO Juruukur Mahabob

Siapa Bix Wealth ?

Bix Wealth merupakan salah satu dari 12 anak syarikat kepada Wealth Group Capital Sdn. Bhd. (WGC) yang beroperasi di Terengganu. 

Kini dengan 26 tenaga kerja dalam tempoh kurang 1 tahun bersama bimbingan Coach Idahar membantu kejayaan kecil Bix menjadi realiti.

Konsultan kami terdiri dari pengurusan atasan WGC yang berpengalaman lebih 18 tahun dalam 9 jenis industri bisnes seperti bisnes servis, FMCG, F&B, peruncitan, latihan& konsultansi, online trading dan pengilangan.

Bix komited dan fokus untuk ‘transform’ bisnes bisnes SME  ke arah yang lebih sistematik & teratur untuk pertumbuhan bisnes yang ‘sustainable’.

 

Jom Kenali Speaker The CEO Tribe : The Intro

Coach Idahar

GROUP CEO WEALTH GROUP CAPITAL

Pemegang Ijazah Berganda dalam Syariah & Undang-undang Sivil dari Universiti Islam Antarabangsa kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan WGC yang menyelia dua belas syarikat subsidiari terutamanya dalam aspek Penggubalan Strategi, Pelaksanaan Strategi dan Penilaian Strategi.

Beliau pernah menjadi Peguambela dan Peguamcara di kedua-dua mahkamah, Sivil & Syariah dan mula menyertai dunia korporat apabila berkhidmat sebagai Sumber Manusia, Pentadbir & Pegawai Undang-undang di Zara Group Of Companies di Johor Bahru. Disebabkan prestasi cemerlang dan pemikiran strategik beliau, beliau telah dilantik sebagai HR, Admin & Pengurus Undang-undang pada usia yang agak muda.

Beliau juga pernah bekerja dengan sebuah syarikat multinasional iaitu KANEKA Group of Companies di Kuantan Pahang sebagai Senior HR & Legal Executive dan pelbagai jawatan lain di syarikat lain untuk menamakan beberapa KUIPSAS sebagai Pensyarah Undang-undang dan Pengurus Korporat & HR di UMP Advanced Education Sdn. . Bhd. (anak syarikat kepada Universiti Malaysia Pahang). Sebagai Pengurus Korporat di UMP Advanced, beliau telah diamanahkan oleh pihak pengurusan untuk merangka, memantau & menilai prestasi KPI semua jabatan.

Beliau mendapat banyak pendedahan perniagaan apabila menyertai syarikat pemasaran multinasional di Kuala Lumpur. Pendedahan itu membolehkan beliau belajar dan mendapat latihan praktikal tentang kaedah dan strategi Pemasaran, Penjenamaan & jualan yang berkesan dan sistematik.

Dilengkapi dengan ilmu Pengurusan, Pemasaran & Brading, beliau pernah dijemput untuk berunding dengan pelbagai organisasi perniagaan atau bukan untung dari segi Business Strategy & Management contohnya beliau dilantik sebagai perunding untuk mencipta HR & Operation System untuk sebuah syarikat Telekomunikasi. yang telah dilantik sebagai Pengedar Eksklusif U-Mobile untuk Sarawak.

Sehingga kini, pada waktu lapang beliau mendedikasikan sebahagian masa profesionalnya untuk memberi nasihat perniagaan yang merangkumi soal pengurusan dan perancangan strategik 

Jika anda merasakan isu membangun organisasi dan syarikat adalah satu perkara yang kritikal kepada kejayaan anda di masa hadapan…

Temui Kami di dalam Program Sharing - The CEO Tribe Siri 2

Dapatkan seat anda sebelum terlambat, Seat untuk The CEO Tribe : Siri kedua ini terhad kepada 100 orang sahaja

Tekan link dibawah untuk grab seat anda sekarang!

f&q

Apa itu The CEO Tribe

The CEO Tribe (TCT) adalah satu program perkongsian yang berprestij berkisarkan soal kepimpinan dan strategi yang melibat para pemimpin dalam perniagaan NGO, GLC & termasuklah ahli akademik daripada IPT di Malaysia. Dengan perhimpunan pemimpin pemimpin ini juga dapat membina hubungan atau jaringan kerja yang akan membolehkan berlakunya sinergi untuk perkembangan & organisasi masing – masing

Siapa yang Perlu Sertai TCT

Program ini sangat sesuai untuk pemimpin syarikat/GLC/NGO yang terdiri  daripa CEO, COO, CFO dan pengurus pengurus.

Program ini juga akan melibatkan para ahli akademik daripada IPT di Malaysia termasuklah para pelajar yang sedang mengikuti program PhD atau Master.

Kenapa Program TCT ini Penting untuk Anda

The Ceo Tribe akan menjadi satu platform membincangkan isu isu yang berkisar soal kepimpinan dan strategi dari perspektif pemain industri dan perspektif ahli akademik yang membolehkan para peserta TCT mencari solusi terbaik yang berkaitan dengan kepimpinan dan strategi bagi organisasi mereka.

Program ini juga sangat penting untuk membina satu jambatan atau jaringan kerja  di kalangan ahli yang mempunyai pelbagai latar belakang perniagaan dari pelbagai industri termasuklah mereka yang mempunyai latar belakang pengurusan NGO dan ahli akademik.

Scroll to Top